האם לאנשים הסובלים מאנמיה יש זכויות בביטוח לאומי?

רבים לא יודעים, אך גם אנשים שסובלים מאנמיה עשויים להיות זכאים לשלל הקלות והטבות מטעם ביטוח לאומי. אם כן האם המקרה שלכם מזכה בהטבות, אלו הטבות קיימות שאתם כלל לא מודעים לקיומן, מה כדאי לבדוק בנושא, האם יש קשר ישיר להכרעה שנוגעת לקצבת נכות ובאופן כללי מה חשוב לדעת בתחום? מוזמנים לקבל מידע מקיף.

על אודות אנמיה

כיום יש מודעות כה גבוהה לאנמיה, כך שלא מעט אנשים מוגדרים כבעלי אנמיה, וזאת למרות שהם מנהלים שגרת חיים רגילה. עם זאת, יש מקרים יותר משמעותיים שמגיעים עם תסמינים יותר חריפים. אנמיה יכולה לגרום לשינויים בקצב הלב, לקוצר נשימה ועוד. מה עומד מאחוריה? ובכן ניתן למצוא לא מעט סיבות. ייתכן שמדובר באי ספיקת כליות, בחוסר תזונתי, במבנה המוגלובין חריג ועוד. כדי לבדוק האם אכן יש אנמיה נהוג לערוך ספירת דם, לעבור בדיקת,MCV  לבחון כיצד הסוכר נקשר למולקולות המוגלובין וכדומה, תלוי איזו תת מחלה מבקשים לפענח (אנמיה חרמשית, תלסמיה ועוד). מכאן שאם המונחים מוכרים, וזאת כיוון שסובלים מאנמיה באופן שמקשה על ניהול יעיל של שגרת החיים, בהחלט חשוב לבחון האם מגיעות זכויות מטעם ביטוח לאומי.

מה אומר החוק?

באופן כללי נציין שמי שלוקה במחלות דם ומבקש להשיג קצבת נכות כללית, נדרש לעבור ועדה רפואית. כמו כן, מי שאכן נקבעה לו נכות רפואית, אך נמצא שהוא אינו זכאי לקבל קצבה, עדיין יכול להחזיק בשלל זכויות, וזאת בגין "נכות רפואית ללא התניה בקצבת נכות". באופן כללי הכוונה היא שגם אנשים שלא זכאים לקבל קצבת נכות עדיין יכולים להגיש בקשה לרשות המיסים, וזאת כדי להשיג פטור ממס הכנסה, כאשר גם לשם כך נדרשים לעבור ועדה רפואית. עוד נציין שאם בנוסף לאנמיה חמורה סובלים מליקויים נוספים, מוטב לבחון הגשת בקשה להשגת נכות משוכללת.

 

 

תתי הגדרות שנוגעות להגדרת נכות רפואית

כדי להשיג "דרגת אי כושר" יש להשיג נכות רפואית בשיעור של לפחות 60%. עם זאת, במקרה של כמה ליקויים מספיק להוכיח נכות רפואית בשיעור של 40%, אם כי גם פה יש תתי הגדרות, כך שמוטב לוודא שבוחנים את המקרה הפרטני בהתאם לסטטוס מדויק. כאן נחדד שאם נמצא שלא מגיעה קצבת נכות, עדיין ייתכן שיש מגוון זכויות שכן מגיעות. צריך לדעת לבחון את התמונה השלמה.

שלבי התנהלות מול ביטוח לאומי

מבקשים לבחון האם מגיעה לכם קצבת נכות בגין אנמיה? מוזמנים להבין כיצד עליכם להתנהל (על קצה המזלג): ראשית יש מגוון הכנות נדרשות, כגון בדיקות רפואיות שנוגעות לתפקודי קרישת דם, והכנה של מגוון מסמכים רפואיים, כגון עדות לאנמיה כרונית. לאחר שמסיימים עם שלב ההכנות, יש להגיש תביעה (ניתן לבחור במסלול המהיר – בהתאם לצורך). לאחר מכן תיקבע "דרגת אי כושר", כאשר התשובה תגיע עד אליכם באמצעות הדואר. בהנחה ואינכם מרוצים מהקביעה, חשוב לדעת שניתן להגיש ערעור. אם בגין החלטתה של הוועדה הרפואית ואם בגין ההחלטה בנושא אי כושר.

חשוב לדעת

כפי שמתחיל להתבהר, בהחלט מגיעות מגוון הטבות מטעם ביטוח לאומי, אך במקביל לא כזה פשוט להשיגן ללא ליווי מקצועי של עורך דין. מכאן שאם רוצים להפיק את המרב מהמצב ולהשיג כל סיוע אפשרי, בהחלט הכי כלכלי לפנות לייצוג מקצועי ולא להתנהל לבד. כמו כן, ליווי מקצועי יודע מראש אלו הטבות עשויות להגיע. כך למשל עורך דין עשוי להצביע על כך שעד שתיקבע עבורכם קצבת נכות, בינתיים תוכלו לבחון האם מגיעה לכם זכאות להבטחת הכנסה. רק בריאות ובהצלחה!

שאלות בנושא האם לאנשים הסובלים מאנמיה יש זכויות בביטוח לאומי?

למידע נוסף על האם לאנשים הסובלים מאנמיה יש זכויות בביטוח לאומי?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם