מהרישיון ועד לביטוח: כל המידע שרוכב קורקינט חשמלי חייב לדעת

אחת ההתפתחויות הדרמטיות בשוק התחבורה הוא של הקורקינטים הממונעים. מדובר בכלי אשר יכול לחסוך זמן רב, ניתן לשאת אותו לכל מקום או אפילו להשכירו לזמן קצוב. הוא לא דורש מיומנות גדולה להפעלתו ומחירו זול. כל זאת הביא להצלחתו הרבה של הכלי שאכן שוטף את ערי ישראל והעולם כולו. יחד עם תפוצה רחבה של הכלי, בלתי נמנע שיגיעו גם בעיות שונות, בראשן בעיית התאונות עם הכלי. יחד עם היעילות שלו, הוא יכול להיות גם מסוכן. במאמר הזה נבחן את לשון החוק והתקנות. נבין מהן החובות של המשתמשים בכלים הללו ומה קורה בעת תאונה חלילה.

בחירת קורקינט חשמלי בטיחותי

ראשית, חשוב לבחור את הכלי המתאים לכם שיהיה גם בטוח. לא משנה באיזה דגם תבחרו, הדבר הראשון שיש לבדוק הוא שהדגם נמכר על ידי יבואן או משווק מורשה. על הדגם להיות בעל אישור תקינה ישראלית. התרחקו כמו מאש מדגמים של קורקינט חשמלי אשר מגיעים שלא כחוק לישראל או מיבוא אישי אשר מקורותיו אינם ידועים.

השלב הסבא בבחירת כלי בטוח הוא בדיקה של ההתאמה שלו מבחינת מימדים והתאמה לגופנו. כלי שיהיה לנו נוח לתפעול, הוא גם כלי יותר בטוח. עשו נסיעת מבחן לפני הרכישה וודאו שאתם מתחברים לקורקינט. חשוב לרכוש גם ציוד הגנה כגון מגינים שונים וקסדה תקנית. זו יכולה להציל חיים במקרים רבים.

הקפידו על רכיבים איכותיים של בלמים ותאורה.

דרישות החוק מהרוכב על קורקינט

הקורקינט היה כלי מעט מבלבל מבחינת החוק. זה לא המצב כיום, כאשר החוק מאד ברור: על רוכב הקורקינט להיות מעל גיל 16. הרכיבה מותרת רק למי שעבר את מבחן התיאוריה. ההיגיון כאן הוא פשוט – מדובר ברכב מנועי אשר נוסע במהירות בין רכבים והולכי רגל. ככזה, על רוכבו לציית ולהכיר את כל חוקי התנועה.

אסור לרכב עם הקורקינט החשמלי על מדרכות או כל שביל או מעבר המיועד להולכי רגל. על אלו צריך להוליך את הקורקינט באופן ידני.

הרכיבה על הקורקינט החשמלי מצריכה קסדה אשר נושאת תקינה ישראלית של מכון התקנים. בלילה, יש להשתמש בתאורה מותאמת לכלי. הרכיבה בשכרות או תחת השפעת סמים מסוכנים או תרופות אסורה בהחלט, ממש כמו כל רכב מנועי אחר.

ניתן לרכב על שבילי אופניים תוך השתלבות נכונה עם התנועה בהם. מהבחינה הזו, הקורקינט החשמלי יכול להביא אותנו דרך דרכים אשר חסומות לרכבים מנועיים גדולים.

שימו לב לקנסות אשר עשויים להיות מושתים על עבירות שונות. בתל אביב לדוגמה, תשלמו 1000ש"ח על רכיבה על כלי שאינו מורשה או רכיבה מתחת לגיל 16. קיימים גם קנסות להורה אשר הרשה לבנו או בתו להשתמש בכלי שלא כחוק או לפני הגיל הנדרש.

מהרישיון ועד לביטוח: כל המידע שרוכב קורקינט חשמלי חייב לדעת

ביטוח קורקינט חשמלי

נושא הביטוח הוא מעט מורכב כאשר מדובר בקורקינט חשמלי. פסיקות שונות בבית המשפט מדברות על הצורך לביטוח דומה לזה הקיים בכל רכב מנועי אחר. הבעיה היא בעת תאונה – קורקינט יכול לפגוע במהירות רבה כאשר על הרוכב מוטלת אשמה ואחריות לפיעות בגוף או ברכוש. בשביל לכסות את הנזקים הללו, על המדינה יהיה כנראה להשית חובת ביטוח אשר כיום אינה קיימת.

מה שניתן לעשות כיום, הוא להרחיב פוליסת ביטוח קיימת על דירה למשל ולכלול בה גם נזקים אשר מקורם בתאונת קורקינט חשמלי. צריך לזכור שהביטוח יתחשב בקיום וציות לחוקי התעבורה השונים בזמן הרכיבה.

לסיום – קורקינט חשמלי יכול להיות כלי יעיל, נוח וזול. הקפידו על כללי הרכיבה ותנו כבוד למשתמשי הדרך האחרים, בראשם הולכי הרגל. כך נגיע כולנו בשלום ליעדנו.

שאלות בנושא מהרישיון ועד לביטוח: כל המידע שרוכב קורקינט חשמלי חייב לדעת

מהרישיון ועד לביטוח: כל המידע שרוכב קורקינט חשמלי חייב לדעת

למידע נוסף על מהרישיון ועד לביטוח: כל המידע שרוכב קורקינט חשמלי חייב לדעת

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם