SOS: למי פונים אם נפצענו בתאונת קורקינט או אופניים חשמליים?

לא אופניים חשמליים ולא קורקינט נחשבים כרכב מנועי, משמע על מנת לנהוג בהם אין צורך להוציא רישיון נהיגה, כך שאם עוברים תאונה שבה הם מעורבים, לא בהכרח ברור כיצד פועלים ואת מי תובעים. מכאן שאם עוברים תאונה בשל מעורבות של אחד משניהם רוב הסיכויים שנחוש חסרי אונים. רלוונטי עבורכם? מוזמנים לעצור להבין מה ניתן לעשות – מוזמנים להבין מתי ניתן לתבוע את ביטוח לאומי, מתי את העירייה, מתי את הביטוח הפרטי ומתי רק את הביטוח של הצד השני.

את מי תובעים?

בתחום המשפט יש משמעות רבה לכל פרמטר. כך למשל אם עברתם תאונה עם האופניים החשמליים בעודכם נוסעים לעבודה, ניתן לפעול מול ביטוח לאומי. אם עברתם תאונה אישית עם הקורקינט, ניתן להפעיל את הפוליסה הפרטית (כל עוד יש אחת ברקע וכל עוד לא מדובר בסעיף חורג). אם עברתם תאונה בשל מבניות לקויה של הקורקינט, ניתן לתבוע את חברת הייצור. אם נפגעתם בעת נהיגה בשל בור פתוח בכביש, ניתן לתבוע את העירייה. אם נתקל בכם רכב בעודכם נוסעים באופניים חשמליים, ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע, ואם מדובר במצב משולב ניתן לתבוע יותר מגוף אחד. יותר מדי מידע? אצל אודי דגן נותנים כלים להתמודדות עם תופעת תאונת קורקינט. באמצעות פנייה לאתר זוכים להשקיע זמן מינימלי ובתמורה לקבל מענה ממוקד ומקיף.

 

 

סיוע מקצועי

לצד פנייה אל סוכנות ביטוח שפועלת עבורכם, יש אפיק נוסף שברגע האמת עשוי לסייע, ופה כמובן שמדובר בעורך דין שמתמחה בדיני נזיקין. פנייה אל עורך דין מתאים מאפשרת להבין בדיוק מהם השלבים שעומדים על הפרק, ואף להשיג הכוונה מקצועית, כך שזוכים להשיג את הפיצוי המרבי בזמן הקצר ביותר. פה נדייק שעל מנת לקבל את הייצוג והשירות האידאלי הכרחי למצוא עורך דין שבקיא בתחום, שזמין להעניק שירות, שדורש מחיר שנע על הסקאלה ושנותן תחושה נעימה להיעזר בו. מתחבטים? ניתן לבקש לדבר עם לקוחות קודמים, לחפש ביקורות ברשת ולבחון את הבקיאות שלו בתחום על ידי הצפה של שאלות רלוונטיות לסיטואציה. לא באמת צריך להבין בתחום הנזיקין, אלא רק לדעת ברגע האמת למי פונים. אם מבחינת הגשת תביעה ואם מבחינת השגת ייצוג.

שכיחות בעייתית

מצד אחד רכיבה על קורקינט או רכיבה על אופניים חשמליים אינם נחשבת מאיימת כגון רכיבה על אופנוע. מצד שני, מדובר בשני כלים שניתן לרכב עליהם לרוב רק על הכביש, ומדובר בשני כלים שמעמידים את הרוכב חשוף – נטול הגנה. מעבר לכך, רבים לא מקפידים על המהירות המותרת ורוכבים גם היכן שאסור. לאור כל זאת אין זה כלל מפתיע שתאונות שבהן מעורבים אופניים חשמליים וקורקינטים נחשבות שכיחות. ובכן מצד אחד מדובר במצב בעייתי (מבחינת בטיחות), אך מצד שני מדובר בתחום ידוע ומוכר ברמה המשפטית, משמע זוכים להרוויח את המרב מניסיון משפטי עשיר.

תובעים פיצויים וטיפ לדרך

לרוב אדם שרוכב על אופניים חשמליים/קורקינט נחשב כהולך רגל ולא כבעל רכב. כיצד אם כן מתנהלים? כאמור יש להתחשב בסך הנסיבות, אך אין ספק שמדובר בסוגיה מתחום דיני הביטוח ודיני הנזיקין, כאשר המטרה תמיד זהה: להשיג פיצוי מרבי בגין נזקי גוף. מכאן שאומנם לא ניתן לתבוע תחת הכובע של "חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים", אך ייתכן שכן ניתן להשיג פיצוי מביטוח לאומי (בגין תאונה אישית), מטעם הביטוח של הרכב הפוגע וכדומה. מכאן שההמלצה שנכונה עבור כל אחד היא זהה: לתעד עד כמה שניתן את הזירה ולאסוף כל מסמך רלוונטי, כך שאם אכן יוחלט להגיש תביעה, פעולת ההוכחה תהיה הרבה יותר קלה.

שאלות בנושא SOS: למי פונים אם נפצענו בתאונת קורקינט או אופניים חשמליים?

למידע נוסף על SOS: למי פונים אם נפצענו בתאונת קורקינט או אופניים חשמליים?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם