האם ניתן להתקין פאנלים סולאריים על גג בניין מגורים משותף?

אם במהלך נסיעות שלכם ברחבי הארץ בשנים האחרונות, יצא לכם לראות יותר ויותר גגות של בתים פרטיים שמלאים בלוחות סולאריים, הסיבה לכך היא שמדובר באחד הטרנדים החמים בתחום האנרגיה הירוקה ובאפשרות נפלאה של הצרכן הפרטי לחסוך לא מעט כסף. בעזרת מערכת סולארית ביתית, פשר להתחיל לייצר חשמל באופן עצמאי ולחסוך את הוצאות החשמל החודשיות, וכן יש אפשרות למכור עודפי חשמל לחברת החשמל ולייצר הכנסה פאסיבית. על כן מדובר באפשרות מצוינת עבור משקי בית פרטיים, אך האם האפשרות הזאת אפשרית גם עבור בניינים משותפים? את השאלה הזאת שואלים לא מעט דיירים בבנייני מגורים כאלו שרוצים להנות גם הם מכל היתרונות של מערכת כזו, וחשוב לדעת שאכן מדובר בדבר מה שהוא אפשרי, רק צריך לקחת בחשבון כל מיני דברים לפני שיוצאים לדרך. הנה סקירה מהירה עם כל הדברים שחשוב לדעת.

בדיקת היתכנות

בשלב הראשון, לצורך התקנה של פאנלים סולאריים על הגג יש לברר אם כלל יש היתכנות לעשות זאת וזה בדיקה שעושים בכל בית ולאו דווקא בבניינים משותפים. על מנת שמערכת כזו אכן תוכל לעבוד בבניין מגורים משותף, נדרשת כמות מסוימת של קולטנים ועל כן הגג צריך להיות גדול מספיק. כמו כן הוא צריך להיות בצורה כזאת שהקולטנים יפנו בזווית מסוימת לשמש, אחרת המערכת לא תהיה יעילה דיה. באמצעות מחשבון סולארי שניתן למצוא ברשת אפשר לברר אם הבניין שלכם אכן עומד בתנאים ומכאן אפשר לחשוב על הצעדים הבאים.

מה אומר החוק?

האמת היא שהחוק מעודד בהחלט התקנת מערכות סולאריות באופן כללי ובפרט על גגות של בניינים משותפים. בעיריות השונות ברחבי הארץ יש ניסיון לעודד אנרגיה ירוקה ומתחדשת וצמצום של שימוש מזהם בדלקי מאובנים וכך, דיירי בניין מגורים שירצה להתקין את המערכת על הגג, יתקבלו בברכה בעירייה וימצאו שהתהליך הבירוקרטי הוא קל ביותר וכן שאפשר לקבל סיוע רב מצד העירייה. במובן הזה צריך לדעת שאין שום בעיה ומי שעושה את זה בצורה מסודרת, לא רק שלא צפוי להתנגדות או קשיים, אלא יכול בהחלט לצפות לתמיכה וסיוע.

האם ניתן להתקין פאנלים סולאריים על גג בניין מגורים משותף?

הסכמת דיירים

מכאן, השלב החשוב ביותר הוא לקבל את הסכמת הדיירים על המהלך. חוק העזר העירוניים משתנים ממקום למקום וההגדרות מעט שונות ממקום למקום, אבל בגדול חשוב לדעת שעל מנת לקדם את המהלך הזה ובכלל לבצע שינויים נוספים בבניינים משותפים כמו תמ"א 38, יש לקבל הסכמה של אחוז מסוים של כלל הדיירים. המהלך של התקנת מערכת סולארית הוא מהלך משתלם במיוחד עבור הדיירים. הוא חוסך באופן מוחלט בדרך כלל את הוצאות החשמל, וכאשר יש עודפי חשמל שנמכרים לחברת החשמל, הכסף משמש לכסות את שאר הוצאות ועד הבית. על כן, נדיר מאד שיש מתנגדים למהלך הזה. עם זאת גם כאשר אכן ישנן התנגדויות, אפשר בהחלט לפתור אותן ויש דרכים נכונות לשכנע ולהסביר מדוע מדור במהלך נוח ומשתלם.

הכי חשוב לבדוק

האמת היא שגם אם אתם לא בטוחים שזה מתאים בבניין שלכם ואפילו אם שמעתם על האפשרות הזאת עכשיו בפעם הראשונה, אתם פשוט יכולים לבדוק היתכנות כדי לראות אם בכלל יש על מה לדבר. זכרו כי בדיקת ההיתכנות היא קצרה, מהירה וחינמית, כך שאתם לא מסכנים או מפסידים שום דבר. אם תצליחו לקדם מהלך שכזה, אתם והשכנים שלכם צפויים לחיסכון חודשי משמעותי ביותר ועל הדרך תהפכו את העולם לנקי יותר. שווה לנסות.

שאלות בנושא האם ניתן להתקין פאנלים סולאריים על גג בניין מגורים משותף?

האם ניתן להתקין פאנלים סולאריים על גג בניין מגורים משותף?

למידע נוסף על האם ניתן להתקין פאנלים סולאריים על גג בניין מגורים משותף?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם