כשאין צוואה: מה עושים עם רכוש של אדם שנפטר?

במידה ואדם נפטר ולא השאיר צוואה חלוקת הרכוש תתבצע ע"פ תנאי החוק. כיצד ניתן להבטיח כי החלוקה תתבצע בצורה שוויונית? על כך – בסקירה הבאה.

פטירה ללא צוואה: כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול

כאשר אדם הולך לעולמו הוא מותיר רכוש וממון. למעשה, בהיעדר צוואה חלוקת הרכוש הופכת למורכבת יותר וזאת בשל חוסר היכולת לקבוע מי יהיו היורשים שיקבלו את הרכוש והממון, ועל כן בלא מעט פעמיים נוצר מצב מאבק בין היורשים שמתנהל לא פעם בבית המשפט. על כן, לפני שמבררים האם למנוח יש צוואה נדרש קודם כל לארגן את סידורי הלוויה הכוללים בין היתר הזמנת מצבה. אם המנוח נפטר באזור המרכז, ניתן בהחלט לפנות לחברה מובילה בתחומה אשר תספק שירות מקצועי בהזמנה אישית. השירות ניתן בעיר ע"י מצבות מנחם ביאזי ובניו והוא מאפשר לכם להיות בטוחים כי אתם מקבלים את המענה המקצועי והטוב ביותר, וזאת בשל הניסיון ארוך השנים בתחום. במסגרת סידורי הלוויה נדרש לוודא כי אתם מחזיקים ברישיון קבורה. מיד לאחר מכן ניתן לתאם את טקס הקבורה, להודיע על הפטירה באמצעות מודעות אבל וכן לתכנן את טקס הלוויה לצד תקופת האבלות בסיומה תעלו לקבר בתוך 30 יום לטובת טקס גילוי המצבה. לאחר מכן ניתן להתחיל בהליך של מימוש העזבון של המנוח, בהתאם להגשת בקשה עליה נרחיב כעת.

כיצד מבצעים חלוקת רכוש של אדם שנפטר ולא השאיר צוואה?

במידה ואתם היורשים החוקיים של המנוח אתם יכולים להגיש בקשה לרשם לענייני ירושות לטובת בקשה לצו ירושה. בקשה לצו ירושה היא למעשה בקשה לחלוקה של הרכוש בהתאם להוכחה כי אתם היורשים החוקיים של המנוח. את הבקשה ניתן להגיש באופן מקוון דרך האתר, אולם אם מדובר במספר יורשים נדרש להגיש את הבקשה באופן ידני ע"י אדם אחד. חשוב לדעת כי בעבור הגשת הבקשה תידרשו לשלם סכום של 426 ₪ וכן להוסיף סכום נוסף בגובה של 130 ₪ לטובת פרסום בעיתון, כל זאת מתוך מטרה לוודא כי אין יורשים שעלולים להביע התנגדות למתן צו הירושה. הרשם לענייני ירושה מעביר את הבקשה לבית המשפט במידה והוגשה התנגדות או כאשר הוא רואה זאת לנכון. במידה ואין לאדם יורשים, מימוש הנכסים והכספים עובר לידי המדינה.

כשאין צוואה: מה עושים עם רכוש של אדם שנפטר?

מה חשוב לדעת לגבי חלוקת רכוש?

מיד לאחר סיום ימי האבל ניתן לגשת ולבחון האם קיים צו ירושה. ע"פ רוב החלוקה מתבצע בין היורשים, כאשר הענף הראשון שמקבל את הרכוש הם הצאצאים של המנוח כך שמחצית מהרכוש עובר קודם כל לבן/בת הזוג באם יש ובמידה ולא תתבצע חלוקה שווה של הנכסים בין כל הצאצאים. הענף השני כולל את ההורים של המנוח והצאצאים שלהם, וזאת במידה ואין יורשים ישירים. כאמור, באם אין יורשים כלל המדינה היא זו שזכאית לקבל את רכושו. מאחר ולא פעם בעקבות אי צוואה מתגלעים ויכוחים בין הצאצאים ועל כן אם אתם רוצים להימנע מכך ניתן ואף רצוי ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום, כל זאת מתוך מטרה ליצור הסכם המקובל על שני הצדדים ובהתאם לכך גם להימנע ממאבק משפטי ארוך שעלול להוביל לקרע בתוך המשפחה.

לסיכום, כשאין צוואה מחלקים את הרכוש בהתאם לצו אותו מגישים לרשם הצוואות. מדובר בהליך חוקי שצריך להתבצע באופן מסודר, מתוך מטרה לבצע את החלוקה באופן שוויוני בין היורשים – בני/בנות זוג וכמובן הילדים והיורשים החוקיים של המנוח.

שאלות בנושא כשאין צוואה: מה עושים עם רכוש של אדם שנפטר?

כשאין צוואה: מה עושים עם רכוש של אדם שנפטר?

למידע נוסף על כשאין צוואה: מה עושים עם רכוש של אדם שנפטר?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם